Kinderraad Groep 6,7,8

Zou jij wel eens de collega willen zijn van de burgemeester van Culemborg? En dan niet over twintig jaar, maar NU? Geef je dan nu op voor de kinderraad! Uit de kinderen die mee doen aan deze lessenserie wordt namelijk de nieuwe kinderburgemeester van Culemborg gekozen.

Kinderraad en kinderburgemeester

Alle basisschoolkinderen uit de groepen 6/7/8 in Culemborg kunnen meedoen met de Kinderraad Culemborg. Daarvoor volgen ze het naschoolse programma Kinderraad van de Brede School Culemborg. Dit programma bestaat uit 7 lessen over de gemeente, democratie, debatteren en de stad. De kinderen die meedoen aan dit programma kunnen daarna lid worden van de Kinderraad. Tijdens de lessen kiezen de kinderen een kinderburgemeester en drie kinderwethouders. De kinderburgemeester en wethouders blijven een half jaar actief. De kinderburgemeester geeft het stokje dan over aan zijn of haar opvolger. De kinderwethouders worden opnieuw gekozen of herkozen. Kinderen in de Kinderraad zitten op een basisschool in Culemborg en mogen lid blijven tot ze groep 8 verlaten.

Aanmelding

Via school krijgen alle kinderen in Culemborg een aanmeldingsformulier van de activiteiten van de Brede School Culemborg. Via dit formulier kunnen kinderen zich aanmelden voor het programma Kinderraad. Het kan ook via de website www.bsculemborg.nl.

Wie is de huidige kinderburgemeester?

Sarah Jansen is op dit moment kinderburgemeester van Culemborg.
Hiervoor waren Rana Dahri, Wende Schardijn, Wsal Edris, Jedidja Jansen, Dinthe Meijer, Noor El Ouasdad, Ouiam El Ouasdad, Sheena Doekhi, Bobbie Smeets, Camille Stinkens, Ruben van Doorn, Loet Aardema en Santiago Saija kinderburgemeester.

Kindercollege

  • Kinderburgemeester Sarah Jansen
  • Locoburgmeester en Kinderwethouder Sijn Hofhuis
  • Kinderwethouder Noey Boelbaai
  • Kinderwethouder Lynn Nellestein

De Kinderraad

Wsal Edris, Rana Dahri, Hannah Stekelenburg, Rahf Jadallah, Noor-Sophie van Alphen, Stan Aartse Tuijn, Claire Broekhuizen, Milon ten Voorden, Bram van Herwijnen en Damian Salari.