Brede School Culemborg is een samenwerkingsverband tussen gemeente, onderwijs,Loesje-samen kinderopvang, welzijn en verschillende sport-, cultuur- , natuur- en milieuorganisaties. Dit sterke netwerk bestaat uit meer dan 50 verschillende partners.

De coördinator van Brede School Culemborg, Ilse Bröker, is de spil van het netwerk. Zij zorgt voor alle praktische zaken rondom Brede School Culemborg. Denk aan inschrijvingen voor kinderen, roosters en de inzet van vakdocenten tijdens de lessen.

De verschillende partners van Brede School Culemborg leveren onder andere professionele vakdocenten. Zij verzorgen zowel naschoolse- als binnenschoolse activiteiten voor kinderen van basisscholen in Culemborg. Deze activiteiten vinden plaats op diverse locaties in Culemborg, bijvoorbeeld in de gebouwen Brede School West en Brede School Oost en in de sporthallen Parijsch en Interweij. Maar ook steeds meer op eigen locaties van partners.

De kracht van Brede School Culemborg

Samen sterk! Dat is de kracht van Brede School Culemborg. De lessen van vakdocenten zijn slim gekoppeld aan de leerlijnen van het onderwijs. De lessen vormen een doorgaand ontwikkelingsmodel speciaal voor talentontdekking. Wanneer talent komt boven drijven, stimuleert Brede School Culemborg om lid te worden bij een sportorganisatie of cultuurinstelling.