Groep 1 en 2
De hockeylessen voor groep 1 en 2 zijn volledig aangepast op de leeftijd en belevingswereld van deze kinderen.

Ze zullen eenvoudige, maar toch uitdagende dingen leren, zoals lopen met de bal aan de stick en mikken op een doel. Dit doen we in een leuke spelvorm, zodat kinderen op deze manier kennis maken met hockey. De hockeylessen zijn een echte uitdaging, waarbij er toch voor iedereen iets bij te leren is.

Groep 3,4,5
Bij de hockeylessen voor groep 3,4,5 wordt hockey aangeleerd in kleine stappen. We beginnen de les met een leuke, speelse warming-up en gaan daarna door naar de eerste hockeytechnieken. Het spelen van de bal wordt eerst aangeleerd en dan het lopen met de bal op verschillende manieren. Er wordt nog niet zo nauw op de regels gelet zodat kinderen eerst lekker zelf kunnen ontdekken hoe het allemaal werkt. Zodra elk kind een beginnetje van de speeltechniek onder controle heeft, wordt begonnen met het overslaan met elkaar en speelse oefeningen. Aan het eind van de les doen we altijd een partijtje. Eerst 2 tegen 2 om kennis te maken met partijvormen, maar later ook een echte wedstrijd waar 2 teams tegen elkaar spelen en meer op de regels wordt gelet. Hockeylessen zijn een uitdaging dus!

Groep 6,7,8
Bij de hockeylessen voor groep 6,7,8 wordt hockey aangeleerd in kleine stappen. Bij de lessen beginnen we altijd met een speelse warming-up zodat de kinderen zich nog even lekker kunnen uitleven na school. Dan worden de eerste technieken aangeleerd en de standaard regels uitgelegd. Tijdens de lessen wordt er ook veel gelet op de regels van de sport zodat de kinderen een beeld krijgen hoe een ‘echte’ hockeytraining of wedstrijd eruit zal zien. Dit leer je aan door middel van leuke, speelse oefeningen en veel partijvormen. Eerst 2 tegen 2 om kennis te maken met partijvormen, maar later ook echte wedstrijden waar 2 teams tegen elkaar spelen en de nieuwe technieken zo veel mogelijk worden gebruikt. Hockeylessen zijn een echte uitdaging dus!

Hockeyles geeft Jaap Saunier en wordt aangeboden door de vereniging CMHC.