Schaken en Dammen groep 3 t/m 8

Schaken is een denkspel dat over de hele wereld wordt gespeeld. Twee legers strijden tegen elkaar. Elk leger wordt aangevoerd door een deftige koning. Verder zijn er pionnen (de soldaten), springende paarden, hardlopende koningen, en nog meer. Schaken heeft veel spelregels en die gaan we allemaal leren. Vind je spelletjes leuk? Vind je denken leuk? Dan vind je schaken vast ook heel leuk. Behalve leren schaken gaan we natuurlijk ook spelen. Elke week speel je een paar wedstrijdjes.

Dammen is een bordspel dat iedereen wel kent. Bijna ieder gezin heeft wel een variatie van dit spel in huis. Het bord beschikt over 100 vakjes die verdeeld zijn onder de 10 rijen van 10. De vakjes zijn om en om licht en donker gekleurd. Bovenop de vakjes worden de damschijven geplaatst. Bij dammen wordt gespeeld met deze ronde damschijven. Ook hier zijn enkele spelregels die we gaan leren. En natuurlijk spelen we tijdens de naschoolse lessen een potje dammen met elkaar.

Schaken/Dammen wordt aangeboden door Robert-Jan van den Akker van Denk en Zet en Rob Disselhoff van Schaakvereniging Rivierenland geeft ook schaaklessen.