Groep 1,2 (Kleutergym)
Tijdens de lessen kleutergym maken de kinderen kennis met veel grondvormen van bewegen en turnen. Denk hierbij aan zwaaien, springen, klimmen, klauteren, rollen en balanceren. Ook komen er al echte turnonderdelen aan de orde, zoals een handstand en borstwaartsom aan de rekstok.

De lessen zullen zeer divers zijn en ook de organisatievorm zal niet iedere week hetzelfde zijn. Dus ben jij iemand die niet stil kan zitten en graag overal op klimt/klautert, meld je dan snel aan voor het naschoolse blok kleutergym.

Groep 3,4,5 (Turnen)
In de turnlessen voor groep 3, 4 en 5 wordt er gewerkt aan de basiselementen uit het turnen, denk bijvoorbeeld aan de handstand, radslag en borstwaartsom. We zullen de turnenjuiste techniek van de elementen gaan aanleren. De elementen zullen in stukjes aangeleerd worden. Ook de coördinatie, lenigheid en lichaamsspanning zullen aan de orde komen. Heb jij ook altijd al willen leren turnen, komt dan gezellig meedoen in de les!

Groep 6,7,8 (Turnen)
In de turnlessen voor groep 6, 7 en 8 zullen we de basiselementen wat meer gaan uitbreiden, denk bijvoorbeeld aan de overslag en salto. Bij het aanleren van de elementen zal de technische opbouw centraal staan. Hiervoor worden makkelijke, maar ook uitdagende oefenvormen gebruikt. Ook hier zullen de coördinatie, lenigheid en lichaamsspanning aan de orde komen. Ga jij de uitdaging mee aan om nu echt te leren turnen?

Turnen wordt aangeboden door Sport Balans.