Groep 6,7,8

Deze naschoolse cursus bestaat uit 7 lessen van 1,5 uur.

Wat komt er allemaal kijken bij naaien? Je leert in eerste instantie over alles wat je nodig hebt om te kunnen naaien: stof, garen, naalden, spelden, patronen, stofschaar, meetlint en wat is eigenlijk versteviging, een naadwaarde, een tornmesje, en wat zijn fournituren?

Natuurlijk gaan we ook zelf aan de slag! Nee, niet met de hand, maar op een naaimachine! Je leert hoe je een machine moet inrijgen. Daarna gaan we oefenen om zowel met je voet (gas geven, of juist niet) als met je handen (het geleiden van je naaiwerk) te werken. Recht naaien, bochtjes maken, aan- en afhechten, keren, verschillende stiksels uitproberen.

Als we dit allemaal onder de knie hebben, wordt het tijd voor het echte werk. We gaan een tas maken! Welke je bijvoorbeeld als gymtas kunt gebruiken, maar ook voor allerlei andere ik-heb-een-tas-nodig-momenten.

Je kiest uit een selectie stoffen hoe jouw unieke tas er uit komt te zien en hoe je deze wilt vormgeven. De ontwerp fase dus! Vervolgens knippen we het tassenpatroon uit, gaan we de stoffen knippen en de tas naaien.

Aan het eind van de cursus zal er een kleine tassen-modeshow gehouden worden, om alle creaties (onder luid applaus uiteraard! ) aan de ouders te kunnen presenteren.

Deze activiteit wordt aangeboden door Afke de Groot van De Groothandel.