Codekinderen groep 3,4,5

Werk en speel je graag een spelletje op de computer? En vind je het ook leuk om de computer te vertellen wat hij moet doen? Dat kan… met programmeren! In deze workshop Codekinderen maak je kennis met programmeren.

Media groep 6,7,8

Wil jij net als een influencer een vlog maken? Als een redacteur een tijdschrift in elkaar zetten? Of gewoon als leerling super goed worden in het maken van een werkstuk of spreekbeurt?
In de medialessen gaan we aan de slag om een mediaproduct te maken. We gebruiken hiervoor de laptops van de Brede School.

Wat je leert in de medialessen:
– Hoe je online een boodschap kunt overbrengen
– Waar je betrouwbare informatie op het internet kunt vinden
– Wat je nodig hebt om een mediaproduct te maken
– Hoe je een mediaproduct kunt maken in het ontwerpprogramma Canva
– De verschillende manieren om je mediaproduct online te presenteren (aan bijvoorbeeld je ouders) waarbij je rekening houdt met je privacy
De medialessen worden gegeven door de computerjuf Charada Ferdinandus.

Programmeren groep 6,7,8

Hou je van games? En vind je het ook leuk om de computer te vertellen wat hij moet doen? Dat kan… met programmeren! Hoe dat werkt leer je in deze workshop Games & Programmeren.

Stukje informatie voor de ouders:
ICT wordt steeds belangrijker in onze maatschappij en ook kinderen komen hier steeds meer mee in aanraking. Het is geen nieuw idee dat kinderen veel kunnen leren van programmeren, toch komen nog lang niet alle kinderen hiermee in aanraking. Met onder andere het programma Scratch kunnen kinderen zelf hun eigen interactieve verhalen, spellen en animaties maken. Lastig is het niet, stapje voor stapje leren ze hoe ze hun eigen games kunnen creƫren en zetten ze de eerste stappen in de wereld van het programmeren, maar dan op een speelse manier. Want waarom zou je niet kunnen leren van het maken en spelen van je eigen games?

B