DANS/Zumba is een kindvriendelijk en geweldig dans-fitnessprogramma, bedoeld om kinderen te stimuleren tot bewegen, zowel individueel als in groepsverband. De kinderen leren omgaan met beweging en ritme, ongemerkt wordt gewerkt aan concentratie, geheugen, coördinatie, conditie en sociale vaardigheden.

Dans/Zumba® Kids Jr – Groep 1 en 2 is een proces van spelend dansen, waarbij de kinderen zich creatief leren uitdrukken op muziek en waarbij de nadruk ligt op de motorische ontwikkeling. Daarbij staat niet zozeer de juistheid van de danspassen centraal, maar de dansgewenning, waaronder het leren omgaan met beweging en ritme en veel plezier beleven. Deze Zumba sessie is geslaagd als elke kleuter op zijn manier, gedurende de sessie zich al dansend heeft kunnen uitdrukken.Kids Zumba

Dans/Zumba® Kids – Groep 3,4,5 en Groep 6,7,8  is een dans, feest, speel les, die de nieuwsgierigheid van de kinderen prikkelt naar nieuwe muziek, geluiden en nieuwe dans stijlen. Ze krijgen meer zelfvertrouwen en zekerheid op feestjes en in het sociale leven.

Dans/Zumba wordt verzorgd door Ximena Arias via SportBalans.