Basisscholen al weer op het ijs

Hopend op weer eens een echte winter stonden in november 2019 meer dan 350 kinderen uit groep vijf van de Culemborgse basischolen alweer op de schaats. Schaats- en Skatevereniging Lek en Linge had voor hen in samenwerking met de Brede School en de gemeente Culemborg een aantal schaatsclinics georganiseerd op de kunstijsbaan in Utrecht. Met zes volle bussen gingen de kinderen op pad, waarna ze bij de ijsbaan werden opgewacht door de trainers van de schaatsvereniging. De verschillen waren groot. Waar de een wegsprintte, moest de ander zich om overeind te blijven vastklampen aan de boarding. Toch lukte het de schaatsclub om iedereen weer een stapje verder te brengen. De trainers genoten daarbij naar eigen zeggen nog het meest van de kinderen die voor het eerst op het ijs stonden en zich op het eind met een lach op het gezicht vrij van de boarding op de schaats over het ijs verplaatsten. Sportief en in beweging was het motto voor de gemeente, de schaatsvereniging had natuurlijk als doel de kinderen enthousiast te maken voor de schaatssport. Gezien de verhitte en enthousiaste gezichten na afloop zijn die doelstellingen zeker bereikt. En het mooie is, dat het hier niet bij hoeft te blijven. De schaatsvereniging geeft de kinderen de gelegenheid om alsnog in te stromen bij hun jeugdschaatslessen, die iedere zaterdagmiddag worden gegeven op de kunstijsbaan in Utrecht. Meer informatie hierover is te vonden op de website www.ssvlekenlinge.nl


Op basisschool De Distelvlinder in Culemborg mogen kinderen met een talent voor schilderen dat één keer per week in de Kunstklas laten zien. Daar zijn al mooie dingen uitgekomen, maar dit keer is het resultaat wel heel speciaal: de Kunstklas Distelvlinder heeft meegedaan aan de wedstrijd Lang Leve Rembrandt en hun inzending behoort tot de winnaars!

Samen met andere winnende kunstwerken zal het kunstwerk van de Distelvlinder van 15 juli t/m 15 september in het Rijksmuseum te zien zijn. Als je bedenkt dat er een selectie gemaakt moest worden uit in totaal meer dan 8000 inzendingen is dat een geweldige prestatie!

Bron: Culemborgse Courant.