CULEMBORG Werk aan het Spoel en Caatje aan de Lek houden op zaterdag 20 april van 14.00 tot 16.00 uur het sportieve evenement ‘Sport op het Fort’.

Dus wie altijd al eens heeft willen roeien in een sloep op de Lek, wie sneller wil lopen door techniek, of wel een keer tegen een bokszak wil kicken, kan zich laten inspireren bij Sport op het Fort. Nog beter: trek een sportieve outfit aan en doe mee aan de diverse clinics. Deelnemende verenigingen zijn atletiekvereniging Statina, hart for her, handboogvereniging Stadsschutterij Culemborg, volleybalclub Shot, watersportvereniging De Helling, Culemborgse Mixed Hockey Club, Footconnection, Jouw Natuur, wandelcoaching, YogaBalans Culemborg, Training Factory Culemborg (kickboksen), jeu de boulesvereniging Les Taxateurs en Your Workout Personal Training .

Bron: Culemborgse Courant

——————————————————————————————

In het eindklassement van de C3 marathoncompetitie in Utrecht heeft Rini van Veen een derde plaats weten te bemachtigen. Er is de hele winter door strijd geleverd om dagwinsten en punten waarbij pas in de laatste weken de stand in het slot viel. Met een keer een tweede plaats en verder de nodige top 5-10 noteringen schaatste Rini over het algemeen dik in de punten. Met zijn derde plaats was hij daarom een tevreden mens, dit was het maximale dat er dit jaar in zat. (bron: website SSVlekenlinge.nl)

————————————————————————————————————-

Brede School voor Ouders

Wegens te weinig aanmeldingen gaat de workshop ‘Van peuter naar kleuter’ van donderdag 15 november 2018 helaas niet door. Wij zijn van plan om in 2019 de workshop nog een keer aan te bieden.

———————————————————————————————————–

Goedbezocht Stadsgesprek over opgroeien met weinig geld

CULEMBORG Op 5 november vond een stadsgesprek plaats over ‘Opgroeien en Rondkomen’. Het doel was om kennis en ervaringen te delen. Hoe is het om op te groeien in Culemborg als je weinig geld hebt? Wat is er allemaal mogelijk en wat kan er beter? Aanwezig waren inwoners en organisaties die wilden meepraten en betrokken zijn over dit onderwerp.

Culemborg kent een groot aantal initiatieven die zich op allerlei manieren inzetten voor hulp aan jongeren en volwassenen. Dat kan financiële ondersteuning zijn vanaf de eerste levensbehoeften tot aan benodigdheden voor school, vrije tijd en persoonlijke adviezen. Samen vormen ze de ‘sociale kaart’ bij opgroeien en rondkomen. Sommige bieden specifieke hulp aan iedereen, van jong tot oud, zoals de Voedselbank, Voedselgroep, Stichting Hulpgroep Laag Inkomen, Gratis Shoppen, Formulierenbrigade, Schuldhulpmaatjes en Sociaal Wijkteams. Andere richten zich vooral op kwetsbare jongeren, zoals jongerenwerk ELK, Stichting Leergeld, Jeugdfonds Sport en Cultuur en Moneyfit.

Sinds zeven jaar bestaat Brede School Culemborg. Het kind staat daarin centraal. Doel is om interesses en talenten te ontdekken en te stimuleren. Circa 40 vakdocenten verzorgen de vele (sportieve) buitenschoolse en naschoolse activiteiten. ,,Het animo is onverminderd goed”, stelt Marjon Hoogheid. ,,Inmiddels doen alle basisscholen eraan mee!” De boodschap van Treja van de Heuvel over de Culemborgse Schoolorkesten is: ,,Muziek verbindt!” Ieder kind tussen 10-14 jaar kan één jaar lang gratis kennismaken met een muziekinstrument naar eigen keuze. ,,Heel waardevol. Voor het kind geeft het voldoening, muziek maken kan een uitlaatklep zijn, het leert samenwerken en groepsgevoel ervaren.”

Bron: Culemborgse Courant.

In samenwerking met Schaats- en skatevereniging Lek en Linge werd dit jaar op 5 en 12 oktober ‘schoolschaatsen’ geïntroduceerd. De kinderen van de groepen 5 van diverse Culemborgse scholen hebben genoten van de schaatslessen.

Op de website www.culemborgklopt.nl staan leuke evenementen om in de maanden september en oktober met de kinderen naar toe te gaan!

Aanmelden voor naschoolse activiteiten voor blok 2 kan via de website vanaf 10 september. Vanaf dinsdag 11 september krijgen alle kinderen een inschrijfformulier mee naar huis.

Theaterjuf Sandra van Wijk en Kunst Educatie Culemborg verzorgden zondagmiddag 24 juni de Culemborg700 theater- en muziekvoorstelling ‘Culemborg en het WATER’.

Bron: Culemborgse Courant.

13 juni eindconcert in de Gelderlandfabriek

Ter afsluiting van het cursusjaar geven de gezamenlijke Culemborgse Schoolorkesten samen met de leerlingen van de zangworkshop deze dag diverse presentaties.
In de ochtenduren voor basisschoolkinderen uit Culemborg groep 6, 7 en 8.

Om 13.30 uur is het grote eindconcert voor ouders, genodigden en muziekliefhebbers. De toegang is gratis. U bent van harte welkom in de Gelderlandfabriek, stationsweg 7 in Culemborg. Het concert bestaat uit orkeststukken en diverse popsongs bewerkt voor orkest met zang en koorbegeleiding en geeft een goede afspiegeling wat de cursisten het afgelopen jaar hebben bereikt. (bron: www.http://culemborgseschoolorkesten.nl)

Dinsdag 8 mei start van de naschoolse activiteit Skaten
Op deze zonnige, warme dag waren er circa 30 kinderen die enthousiast hebben meegedaan aan de eerste skateles. Na een korte instructie over de baan, het vallen en opstaan en de functie van de helm werden de kinderen in groepjes verdeeld. Lekker skaten, spelletjes met het doorgeven van een bal in een rij, kriskras langs een pilon en een welverdiende drinkpauze halverwege. Toen het signaal na een uur klonk was de reactie: ‘Ohhh, is het nu al afgelopen?’

Zaterdag 21 april 2018  Culemborg Sportief, Gezond en Fit

Culemborg 700 organiseerde op 21 april Culemborg Sportief, Gezond en Fit. Tijdens deze dag bruiste de hele binnenstad van de sportieve uitdagingen voor zowel kinderen als volwassenen. Meer dan 30 verenigingen en organisaties namen deel aan deze sportieve en gezonde dag.

Vrijdag 20 april 2018 Koningsspelen – een impressie:

Stormbanen en springkussens

Spelletjes met en zonder water

Het was een heerlijke zonnige, gezellige dag. 

Zaterdag 14 april 2018 was de 1e concertdag van dit jaar van het CSO (Culemborgs Schoolorkest). En wat een succes.
In een lekker zonnetje speelde het orkest op het pleintje voor het Elisabeth Weeshuis de sterren van de hemel.
Meer informatie over het orkest kan je lezen op www.culemborgseschoolorkesten.nl