Dans/Zumba® Kids Jr – Groep 1 en 2 is een proces van spelend dansen, waarbij de kinderen zich creatief leren uitdrukken op muziek en waarbij de nadruk ligt op de motorische ontwikkeling. Daarbij staat niet zozeer de juistheid van de danspassen centraal, maar de dansgewenning, waaronder het leren omgaan met beweging en ritme en veel plezier beleven. Deze Zumba sessie is geslaagd als elke kleuter op zijn manier, gedurende de sessie zich al dansend heeft kunnen uitdrukken.Kids Zumba

Dans/Zumba® Kids – Groep 3,4,5 en Groep 6,7,8  is een dans, feest, speel les, die de nieuwsgierigheid van de kinderen prikkelt naar nieuwe muziek, geluiden en nieuwe dans stijlen. Ze krijgen meer zelfvertrouwen en zekerheid op feestjes en in het sociale leven.

Pilates groep 3 t/m 8

Pilates helpt kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en coördinatie te vergroten zonder spiermassa toe te voegen.

Voordelen van de oefeningen voor kinderen:
Verhoogt de flexibiliteit: Pilateshoudingen helpen spieren en pezen lenig te houden. Kinderen die aan Pilates doen zijn gezonder.
Verbetert de concentratie: Concentratie verbetert wat de prestaties zowel op school als in de sport zal verbeteren.
Helpt de spieren te versterken: Door de bewegingen in Pilates verbeteren de bloedcirculatie en versterken de kernspieren van het lichaam. Pilates helpt ook het lichaam in balans te brengen en de sportieve prestaties te verbeteren.
Corrigeert de houding:Kinderen worden tegenwoordig urenlang op hun televisie en computerschermen gekleefd, wat hun houding nadelig beïnvloedt. Het leidt ook tot terugkerende rugklachten tijdens de volwassenheid. Kinderen die Pilates doen, hebben regelmatig een betere houding en zijn minder vatbaar voor letsel. Ze hebben ook een betere uitlijning van de ruggengraat.

Dans/Zumba & Pilates wordt verzorgd door Ximena Arias via SportBalans.